Welkom bij .... IJSCLUB  OTWEG ! 

 

Kort nieuws

 

Sinterklaas

Zaterdag 28 november vierden onze pupillen met de Pieten on ice Sinterklaas. In leuke spelvormen had iedereen de grootste lol. De komende week iedereen een fijne viering thuis gewenst!

 

Promotienieuws! Hilde Houtzager gaat van pupil klasse 3 naar pupil klasse 2. Proficiat!

 

Facebook en website

Vanaf nu zal IJsclub Otweg ook haar nieuws via Facebook de wereld inhelpen! Pieter Westgeest en Eefje Capello zullen zorgen voor deze feed en hopen zo nog meer mensen op de hoogte te houden over alle zaken rondom onze mooie club. Verder loopt een project om onze website te vernieuwen. Planning is om dit nog voor het eind van dit jaar te reliseren.

 

Succes en enthousiasme bij eerste Drempelwedstrijd op de Uithof

 

Op vrijdag 23 oktober jl. vond de door HVHW georganiseerde drempelwedstrijd plaats op de Uithof. Deze wedstrijd stond voor het eerst open voor alle pupillen die zijn aangesloten bij een schaatsvereniging uit het Gewest Zuid-Holland. Maar liefst 125 (!) pupillen stonden aan het vertrek. 

  

In alle vroegte kwamen Hilde, Ilse, Lars, Milou, Roxanne en Bart met ouders van onze club voor hun wedstrijd op de Uithof. Afhankelijk van de leeftijdscategorie werden er 2 afstanden gereden (100, 300 of 500 m.). Op het ijs kregen zij de nodige aanwijzingen van trainers Hajo en Editha, want voor sommigen was het hun eerste wedstrijd op de Uithof. Dit soort wedstrijden voor pupillen zijn een mooie aanvulling op onze trainingen die we geven op de Uithof en het Silverdome.

Onze jonge talenten waren enthousiast en reden mooie tijden! Twee “Otweggers” vielen in de prijzen: Bart van Wijk werd 2e bij de Jongens Pupillen E en Milou de Lange werd 3e bij de Meisjes Pupillen D.

 

Bekijk de foto's van Eefje Capello in het fotoalbum!

 

Wil jij ook een keer mee doen met deze drempelwedstrijd? Dat kan!! In de kerst- en voorjaarsvakantie van dit schaatsseizoen wordt de wedstrijd weer verreden en natuurlijk kun je meedoen met een van de vier Rondewedstrijden op het Silverdome! De eerste is volgende week zaterdag 31 oktober al!

Kijk voor de overige uitslagen van de Drempelwedstrijd op www.hvhw.nl

Voor meer informatie en inschrijving van de Rondewedstrijd stuur een email naar ijsclubotweg@live.nl 

 

Alg. Ledenvergadering

Dinsdag 12 mei is de algemene ledenvergadering gehouden met een zeer behoorlijke opkomst. Ton Snabel trad uit na 14 jaar als voorzitter te hebben gediend en hij werd benoemd als 7e erelid van onze vereniging. Ton gaf de voorzittershamer door aan Jeroen van der Vliet. Pieter Westgeest versterkt ons bestuur als nieuw lid.

 

Na de vergadering gaf Tim Takken een zeer interessante lezing over "De zin en onzin van talentontwikkeling binnen de schaatssport". Zijn boodschap: selecteer kinderen niet te jong voor potentieel topniveau, talentontwikkeling kan ook op latere leeftijd nog op gang komen. Belangrijk is om de jeugd goed te begeleiden,te blijven enthousiasmeren en te houden voor de sport.

 

Opening accommodatie

De officiële opening heeft op 1 november 2014 plaatsgevonden door wethouders De Jager en Du Chatinier. De foto's staan in het fotoboek. Klik op Nieuwsitem AlphenStadFM voor een verder beeldverslag.

  

Volg onze club via Twitter! Klik op de badge links en blijf op de hoogte van alle Otweg nieuwtjes. Al bijna 400 volgers...jij nog niet?

 

Reacties:

Schrijf in ons Gastenboek! Of mail ons: ijsclubotweg@live.nl 

 

Algemeen:

Adres Combibaan, Paddegat 1 te Boskoop, telnr. ijsbaan tijdens openingsuren 06-37276708 Inschrijfnr. KvK 28097577. Secretariaat Appelgaarde 65, 2771 PM Boskoop. IBAN bankreknr. IJsclub Otweg: NL35RABO0309809568. Aanmelden/opzeggen, zie tabje "Lid worden?".

 

Hoofdsponsor IJsclub Otweg: